Dutch Wrist Art

Armbanden voor Onbegrijpelijk Brein

machiel-kim

Machiel en Kim zijn twee jaar geleden begonnen met het maken van armbanden. Vorig jaar benaderde de Stichting EDS fonds hen met de vraag of zij voor hen armbanden wilden maken waarvan een gedeelte van de opbrengst ten goede zou komen aan deze stichting. Machiel en Kim ontwikkelden een collectie waarop erg positief is gereageerd. “Hierna zijn wij gaan brainstormen en daaruit is Dutch Wrist Art ontstaan. We willen graag een verschil kunnen maken en ondersteunen meerdere goede doelen door middel van een unieke armbanden collectie. We hebben daarbij bewust gekozen voor de doelstelling 5 kleuren, 5 goede doelen, 10% donatie. Onze slogan is “Show your support, Create awareness”: toon je support, creëer bewustzijn. Je kan door middel van je armband laten zien dat jij een goed doel een warm hart toedraagt en daarmee creëer je ook bewustzijn. Wij geloven in wat we doen en door onze passie hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de organisaties die het zo hard nodig hebben, waaronder Onbegrijpelijk Brein.”

Op een dag krijgen we de puzzel compleet

De keuze voor Onbegrijpelijk Brein is ingegeven omdat ook Machiel en Kim dagelijks te maken hebben met MCDD. “Ons zoontje (8 jaar) heeft MCDD en ADHD. We weten hoe het is en hoe weinig er eigenlijk nog over bekend is. Voor ons is het ook elke dag weer een puzzel, waarbij continu nog stukjes ontbreken. Maar we zijn ervan overtuigd dat we op een dag de puzzel compleet gaan krijgen!”

Wanneer iemand een armband bij Dutch Wrist Art bestelt gaan ze direct aan het werk.  “Al onze armbanden worden met de hand en op maat gemaakt. Het kan dus zijn dat er een iets langere levertijd op zit. De lederen armbanden kunnen we meestal binnen een week versturen. De RVS armbanden hebben we beperkt op voorraad, maar deze collectie wordt maandelijks aangevuld. Wanneer een armband verkocht is gaat 10% naar het bijbehorende goede doel.”

De intentie is om verbonden te blijven aan Onbegrijpelijk Brein. De armbanden in de speciale voor onze stichting bedoelde collectie beschikken over gelimiteerde en unieke designs en zijn in beperkte oplages beschikbaar. Hierdoor blijft de armband ook uniek. “We proberen om elk kwartaal met nieuwe designs te komen. Per goed doel, dus ook voor Onbegrijpelijk Brein, zullen er minimaal 4 RVS armbanden, 2 lederen banden en 2 lederen banden met element beschikbaar komen.

Geen fysieke winkel

Dutch Wrist Art is gevestigd in Enschede maar heeft geen fysieke winkel. “We zijn gedurende het jaar aanwezig bij diverse evenementen. Natuurlijk staat bij ons wel altijd de koffie klaar en ben je meer dan welkom om (op afspraak) ) langs te komen.  Tevens bieden wij ook de mogelijkheid om armbanden te laten maken met een eigen design, zowel voor de RVS armbanden als voor de lederen armbanden.”

Dit is de collectie waarvoor Onbegrijpelijk Brein het goede doel is:  https://www.dutchwristart.com/product-categorie/autisme/